TÁMOP 3.1.5

 

TÁMOP – 3.1.5/09/A/2-2010-0523

Élethosszig tartó tanulás – a szécsényi II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusainak továbbképzése

Projekt időtartama: 2010.08.16 – 2012.05.16

Kedvezményezett a II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola 3170 Szécsény, Rákóczi u. 90.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege:

7.247.700 Ft.

 

A közreműködő szervezet elérhetősége:

 

Irányító hatóságok elérhetőségei:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Európai Szociális Alap

 

A pályázat célja:

Az új tanítási és tanulási módszerek megjelenése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozása, az informatika stb. egyaránt nagy kihívást jelentenek a pedagógusok és az oktatók számára. Az új körülményekhez való gyors alkalmazkodáshoz, az oktatás színvonalának emeléséhez, és az oktatási szolgáltatások széleskörű bevezetéséhez a pedagógusok kiterjedt és intenzív módszertani és szakmai fejlesztésére van szükség.

A konstrukció célja a pedagógiai kultúra korszerűsítése, mely egyrészt az intézményi implementációhoz is elengedhetetlenül szükséges új módszerek (tanulóközpontú, differenciált módszertan, változatos tanulásszervezési megoldások, kooperatív tanulási technikák, projekt módszer stb.), eszközök (pl. IKT) használatának széleskörű megismertetésével és elterjesztésével, másrészt az intézmények bevonásával, a szolgáltatások és intézményi fejlesztések korszerűsítésével történik.

Jelen konstrukcióban az osztálytermi gyakorlaton túl a fejlesztéseket megerősítő, támogató, oklevéllel vagy oklevél betétlappal záruló képzések támogathatók a felsőoktatás rendszerében, melyek olyan szakmai, szakértői területekre készítik fel a közoktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat, amelyek a fejlesztések implementációs folyamatait támogatják, illetve a már módosított pedagógiai programok hatékony, minőségi megvalósítását garantálják.

A közoktatás modernizációjának végrehajtására csak kompetencia alapú és integrált szemléletű korszerű pedagógiai módszereket alkalmazni tudó pedagógusok képesek. Az oktatás hatékonyságának, eredményességének javítása, az oktatási szektorban dolgozók szakmai kompetenciáinak fejlesztése, korszerűsítése, módszeres befektetéseket igényel az oktatási ágazat humán-erőforrásaiba és a szakma kiválóságainak húzóerejébe.

 

A projekt leírása:

A projekt  3 pedagógus továbbképzését támogatja a következő tanév során. A támogatott pedagógusok számára munkaidő kedvezményt, a képzések költségeinek teljes körű megtérítését, ingyenes tankönyveket és laptopot biztosít.

 A támogatott pedagógusaink mindhárman mesterképzésen vesznek részt.

 

Támogatásban részesülő tanáraink:


Györki Marianna – mesterképzés ( angol nyelv )

Diploma megszerzésének ideje: 2011. június


Racs Katalin –  mesterképzés ( magyar nyelv és irodalom)

Diploma megszerzésének ideje: 2011. június


Szokolócziné Gál Beáta – mesterképzés ( kémia )

Diploma megszerzésének ideje: 2012. április


Projektmenedzser: Zsolnai Györgyné

Pénzügyi asszisztens: Rajkó Győzőné

 

A pályázatot a folyamatban lévő nyelvvizsgák miatt meghosszabbítottuk, így az új záró időpont

2012.05.16.


			

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.